Carnegiea gigantea- Saguaro v prírode

Aprílová schôdza u priateľa Gabriela Klottona

25.05.2011 22:37

     Pri plánovaní tohtoročných akcií klubu sme sa na predchádzajúcich schôdzach dohodli, že počas sezóny strávime čo najviac času v zbierkach členov nášho klubu. Tohtoročná aprílová schôdza, ktorá sa konala dňa 29.04.2011 pripadla na nášho podpredsedu Gabriela Klottona z Hurbanova. No a po dlhej zime to bolo príjemné osvieženie, ktoré všetkým prítomným padlo vhod. Po privítaní pánov domu a oficialitách nas už netrpezlivo čakal skleník nabitý krásnymi a niekoľko desiatok rokov starými rastlinami, ktoré lahodili každému oku. Aj napriek tomu, že bol len apríl, rastlinky boli v dobrej kondícii, mnoho ich kvitlo, iné mali nasadené puky ale našlo sa aj veľa rastlín, ktorých kvety sme už nestihli. Pre lepšie priblíženie atmosféry na tejto schôdzy sem prikladám niekoľko fotografií.

Na úvod samozrejme organizačné povinnosti, niekoľko slov o činnosti do budúcnosti, plánovaní výstavy v Komárne...

No a potom hurá medzi rastliny:

Starší a skúsenejší radili, no a my mladší sme počúvali a učili sa...

Spokojný majiteľ zbierky a aj ostatní prítomní...

 

Nemôžu chýbať ani niektorí z hlavných aktérov, kôli ktorým sme prišli...

No a na záver jeden pohľad na Joža, ktorý neodolal a chcel fotku so symbolom nášho klubu, s Carnegiea gigantea, jeho pohľad hovorí za všetko...

 

Text a foto: Ivan Behul

Vyhľadávanie

 Najbližšia klubová schôdza sa  uskutoční dňa 26.04.2024 o 17.00 h v zasadačke SZZ v Nových Zámkoch. Prednášku si pripraví Laco Fábián o rastlinách zo svojej zbierky. Všetci členovia klubu ako aj ostatní záujemcovia sú vítaní.

 Kontakty:   

Predseda klubu Ladislav Fábián  

e-mail: ladislav.fabian.sk@gmail.com

 

Podpredseda klubu Gabriel Klotton   

e-mail: gklotton@gmail.com

Administrátor Ivan Behul   

e-mail: behul.ivan@gmail.com

 

 

TOPlist