Carnegiea gigantea- Saguaro v prírode

Stretnutie priateľov u Ladislava Fábiána 2012

05.09.2012 17:38

 

    Je to už zopár rokov, čo sa stretávame v zbierke nášho predsedu Klubu Laca Fábiána. No aj po tých dlhých rokoch toto stretnutie priateľov kaktusov a iných sukulentov a predovšetkým priateľov našich členov neubralo na atraktivite a ako každý rok, tak aj tento  sa tu zišli nielen členovia nášho klubu, ale aj priatelia z iných klubov. Veľmi nás to teší, pretože kvôli nám prišli aj z niekoľko stoviek kilometrov vzdialených miest, čo nám polichotilo a dotyčným za to patrí veľká vďaka a úcta. Keby toto stretnutie nebolo na požadovanej úrovni, tak by už zaniklo, alebo by sme sa stretávali, len mi členovia klubu, ako na štandardnej schôdzi. Ale našťastie to tak nie je.

    Aj tento rok Laco každého osobne privítal a potom aj všetkých hromadne pri úvodných slovách. Ani tento rok nechýbala prednáška, teraz trochu komplikovanejšia na vysvetľovanie a to o rozdieloch medzi rodmi Rebutia, Aylostera, Mediolobivia, ktoré sú v súčasnosti radené do veľkorodu Rebutia. Občerstvenia bolo taktiež dostatok, tak hladný a smädný nebol dúfam nikto. Každý si našiel to svoje miesto na diskusiu či už nad rastlinami, pri stole na dvore alebo v kuchyni, kde naše kolegyne pripravovali nápoje a jedlo. Toto všetko trvalo až do zotmenia ako vlastne zakaždým a o rok to určite nebude inak:-).

Vyhľadávanie

 Najbližšia klubová schôdza sa  uskutoční dňa 26.04.2024 o 17.00 h v zasadačke SZZ v Nových Zámkoch. Prednášku si pripraví Laco Fábián o rastlinách zo svojej zbierky. Všetci členovia klubu ako aj ostatní záujemcovia sú vítaní.

 Kontakty:   

Predseda klubu Ladislav Fábián  

e-mail: ladislav.fabian.sk@gmail.com

 

Podpredseda klubu Gabriel Klotton   

e-mail: gklotton@gmail.com

Administrátor Ivan Behul   

e-mail: behul.ivan@gmail.com

 

 

TOPlist